SOCIAL MEDIA


Het Volk

Het vermoeden Van Poincaré

zaterdag

19

oktober  

Welkom Nieuws Programma Reserveren Cadeaubonnen Info Links Route
BESTELLEN

IIn Het vermoeden van Poincaré zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Ze doen verwoede pogingen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.


Het vermoeden van Poincaré is een onbewijsbare wiskundige stelling. Niet zozeer dit vermoeden zelf, als wel de ontoereikendheid van de taal is de inspiratiebron van Kruijver en Bunschoten van Toneelgroep Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk. Zo brengen zij met Het vermoeden van Poincaré hun interpretatie van absurdisme voor het voetlicht. Ook deze keer weet Het Volk daarbij met humor en mededogen vorm te geven aan mannelijk onvermogen.   


Idee en spel: Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten. Regie: Michael Helmerhorst. Lichtontwerp: Ed van Liemt. Decor: Jan Heijer. Techniek: Hans van Leuven.


Over Het vermoeden van Poincaré schreef Haarlems Dagblad: ‘Meesters op vierkante millimeter…een feest van herkenning, want alle Volk-thema’s komen weer voorbij, inclusief

voor de kenners, de nodige verwijzingen naar eerder werk. Een mooie toevoeging vormen de (audio)visuele bijdragen van Michael Helmerhorst waardoor een spannende, nieuwe laag ontstaat.’


Ook voor de vele fans van Het Volk in Theaterkerk Wadway zal het weer een feest van herkenning worden.


www.toneelgroephetvolk.nl


Toegangsprijs vriend/cjp € 19,50  overigen € 21,50


Cabaret

Toneel