Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen

Nieuws van twee kanten

zondag

18

november  

Welkom Nieuws Programma Reserveren Cadeaubonnen Info Links Route
BESTELLEN

Deze ontmoeting van twee persoonlijkheden brengt literatuur en muziektheater bijeen. Nieuws van twee kanten is een literaire muzikale middag, waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Een reis door het leven. Het leven van Zijlstra en Jansen zelf, én van dat van hun publiek. Ouders, broers en zussen, juffen, meesters, vrienden, therapeuten, geliefden, exen, collega’s. Zij die onze levens hebben gered of ons juist bijna de das om deden. Of allebei. En niet te vergeten de dorpen en de steden, de havens en schepen. Waar we thuis of niet thuis zijn.


Over Jeroen Zijlstra:

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Voor zijn lied Durgerdam slaapt kreeg hij de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2014 voor zijn hele oeuvre de Dirk Witte Prijs.


Over Tjitske Jansen:

Tjitske Jansen is een van de meeste geliefde dichters en performers van haar generatie. Van haar eerste dichtbundel Het moest maar eens gaan sneeuwen werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht, een voor Nederland ongekend aantal. Voor haar bundel Koerikoeloem kreeg ze de Anna Bijns-prijs.

‘Het is poëzie die er inhakt als een bijl, en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn’. ( De Groene Amsterdammer)


Jeroen Zijlstra heeft veel liefhebbers bij de vaste bezoekers van Wadway en we zijn heel nieuwsgierig naar deze bijzondere combinatie. Een heerlijke matinee in deze donkere maanden.


www.theaterbureaudemannen.nl

Muziektheater/matinee

SOCIAL MEDIA