SOCIAL MEDIA


Maarten van den Berg & Lonneke Dort

Alleen pinguïns zijn zwart-wit

Want laten we wel wezen
Cabaret/dubbelprogramma

zaterdag

13

april  

Welkom Nieuws Programma Reserveren Cadeaubonnen Info Links Route
BESTELLEN

Lonneke Dort met Laten we wel wezen


Lonneke Dort heeft de juryprijs van het AKF Sonneveldprijs 2017gewonnen. De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.


‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.’  (Het Parool)


‘Dort heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig, zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen en de andere keer indringend, zoals in een lied over vluchtelingen.’  (Theaterkrant)


Regie: Wil van der Meer


We wilden niet langer wachten meer van dit grote talent te laten zien.


www.bostheaterproducties.nlMaarten van den Berg met Alleen pinguïns zijn zwart-wit


Als ik loop, loop ik als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij mij binnen drie zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen.

Verder ben ik zo onhandig dat ik soms mensen sla als ik ze een hand wil geven.


Maarten van den Berg (1987) schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.


‘Maarten is een intelligente en bevlogen denker. Een groot kleinkunst- en cabarettalent.’  Aldus Jan Jaap van der Wal


Regie: Wimie Wilhelm en Sus Verbruggen


We kennen hem nog niet als deelnemer aan een van de cabaretfestivals, maar gelukkig is hij niet onopgemerkt gebleven en kunnen wij  genieten van weer zo’n geweldig aanstormend talent.


www.bostheaterproducties.nl