SOCIAL MEDIA


Rob van de Meeberg/Rosa Mee

De Getergde Mannen

zondag

14

april  

Welkom Nieuws Programma Reserveren Cadeaubonnen Info Links Route
BESTELLEN

Wo Ahin Soll Ich Geh'n?

In de jaren tachtig hoorde je die stem nog wel eens, die zachte, warme tenor die wereldberoemd was. Een grote internationale ster, de man die het Joodse verleden liet herleven dat na de oorlog vrijwel uit Nederland was verdwenen.

Al als 16-jarige trok hij volle zalen, eerst als zanger in de Synagoge, later ook in theaters en concertzalen. De jongen die in 1912 was geboren in een groot, arm gezin in Rotterdam had opeens uitzicht op roem en succes.
Zijn versie van
My Yddische Mama werd een wereldhit. Hij maakte vijf wereldtournees, trad met veel succes op in New York, waar men avond na avond voor hem terug kwam. Na de oorlog reisde hij naar Amsterdam waar hij vernam dat niemand van zijn familie de oorlog had overleefd...

In Parijs, waar hij wekenlang optrad met o.a. Edith Piaf en Charles Aznavour een lied voor hem schreef, hoorde hij in een kleine nachtclub, een Poolse overlevende van het getto in Warschau het Jiddische lied zingen
Wo ahin soll Ich geh'n. Fuld was er zo door geroerd dat hij beloofde het in de hele wereld bekend te maken en dat gebeurde.
Leo Fuld die miljoenen platen maakte was, toen hij in 1997 in Amsterdam overleed, zo goed als vergeten...

Rob van de Meeberg en Rosa Mee laten deze unieke Nederlandse zanger herleven, in een muzikaal eerbetoon aan een groot kunstenaar die we nooit mogen vergeten.


www.dezee.nl


Muziektheater/matinee