SOCIAL MEDIA


Waal & Wind

Mama Marlène

zondag

 19

april  

Welkom Nieuws Programma Reserveren Cadeaubonnen Info Links Route
BESTELLEN

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlène Dietrich. Übervrouw, sekssymbool voor zowel mannen als vrouwen, oermoeder én feministisch boegbeeld.  En dat alles verenigd in één persoon. Was dit beeldvorming of was zij alleskunner?

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden zoomen in op de relatie tussen Marlène Dietrich en haar dochter Maria Riva. In de kleedkamer van de actrices rijst de vraag: Hoe doen wij het zelf? Welke moeder gunnen wij onze kinderen? Hoe presenteren wij ons aan de buitenwereld?

In scherpe, persoonlijke dialogen buigen ze zich over het moeder- en dochterschap en het dilemma of de verschillende werelden waar we in leven wel te verenigen zijn.


Mama Marlène is de tweede voorstelling, na Holy F (2016), in een drieluik over de positie van de vrouw. Eva Marie de Waal en Sophie van Winden - Waal en Wind - kiezen hun onderwerpen bewust, feministisch, geëngageerd, met veel humor en een sterke beeldtaal.


Sophie van Winden heeft na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. Haar eerste filmrol speelde zij in Leef!, waarvoor zij de Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol ontving.  Verder is Sophie te zien geweest in onder meer de televisieseries ‘Overspel’, ‘Heer&Meester’ en ‘Ik weet wie je bent’.


Eva Marie de Waal studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Theaterschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte, in samenwerking met anderen voorstellingen bij Mugmetdegoudentand. Met haar eigen stichting Theatergroep Pervorm maakte zij verschillende Paradevoorstellingen. Eva Marie is onder meer te zien geweest in de theatervoorstellingen van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Toneel. Daarnaast heeft ze o.a. gespeeld in de televisieseries ‘Penoza’, ‘Van God Los’ en komend seizoen is Eva Marie te zien in de nieuwe ziekenhuisserie ‘CMC’.


Tekst, concept en spel: Eva Marie de Waal en Sophie van Winden. Regie: Mirjam Koen.

Scenografie: Miek Uittenhout


Een bijzondere matinee over een actueel thema met twee geweldige actrices.


www.rudolphiproducties.nl
Toneel/matinee