Toneel

vrijdag

7

oktober

De Gemeenschap

Euritmie

Een stuk over de hoeksteen van de samenleving: het gezin.

Het gezin op deze foto bestond al voordat we wisten waar Wuhan nu precies ligt en voordat we ooit hadden gehoord van groepsimmuniteit of intelligente lockdowns.

Deze happy family leefde toen alleen nog maar in onze verbeelding, in een wereld die nu niet meer bestaat.

Misschien hadden we beter op moeten letten toen Sander Plukaard in zijn elleboog nieste … Maar wat gebeurd is, is gebeurd en vroeger komt niet terug. Daarom nemen we deze familie met ons mee, de nieuwe tijd in.

In 2021 zal Nederland hen leren kennen, daar zijn we vast van overtuigd. Naast Sander zullen ook Yara Alkink, Debbie Korper, Milan Boele van Hensbroek, Titus Muizelaar en Gerardjan Reijnders te zien zijn in Nederlandse Comedie, de post-Corona-familievoorstelling van De Gemeenschap.

Mensen hebben het altijd moeilijk, je kunt medelijden met ze hebben, je kunt geduldig naar ze luisteren en proberen te begrijpen wat er met ze aan de hand is, maar gelukkig mag je ook hard om ze lachen, desnoods in je elleboog.

Toneeltekst: Rob de Graaf. Regie: Roy Peters.

Voor de liefhebbers van bijzonder en goed toneel een voorstelling om naar uit te zien met een actueel thema, een geweldige cast, een meermalen bekroonde toneelschrijver en een regisseur die de fijne kneepjes van het vak in de vingertoppen heeft.

www.degemeenschap.nu