Kindervoorstelling

woensdag

3

mei

Epos Ensemble

De wraak van Lorre

Een huisdier hebben is leuk, maar een prachtig opera-zingende papegaai als huisdier hebben is helemaal fantastisch! Jop is dan ook helemaal in de wolken als Lorre bij hem komt wonen en hij kan al gauw niet meer zonder het lieve beestje. Maar helaas is Jop niet de enige die wat in Lorre ziet: ook meneer Panini wil hem graag hebben om héél veel geld aan hem te verdienen in de grote operazalen wereldwijd. De geniepige Panini haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken, en dát laten Jop en zijn vrienden niet zo maar op zich zitten…

In deze voorstelling duizelt het je van alle papegaaien, operamuziek en wervelende klanken van de blaasinstrumenten. Een spannend, knotsgek verhaal wat door verteller Benjamin Murck helemaal tot leven gewekt wordt. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en het ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen aan het zingen gezet worden!

Het Epos Ensemble maakt kinder- en gezinsvoorstellingen waarin verhalen en klassieke muziek tot één geheel worden verweven. Op een speelse manier prikkelen ze de fantasie en empathie van kinderen, betrekken ze het publiek actief in het verhaal en zorgen ze voor een bijzondere kennismaking met de kleurrijkheid van (moderne) klassieke muziek en blaasinstrumenten.

Het Epos Ensemble bestaat uit:
Annemieke Hereijgers – fluit
Katinka van Driezum – hobo
Marinthe Jansen – klarinet
Anja Brons – fagot
Lindy Karreman – hoorn

Voor de voorstelling De Wraak van Lorre wordt samengewerkt met verteller Benjamin Murck.

 www.eposensemble.nl