Muziektheater

vrijdag

11

november

Esther Groenenberg & band

Uit het hoofd

 

Esther Groenenberg maakte in het theater furore met ‘A Natural Woman’, een ode aan haar grote heldin Carole King en ‘Back to the Garden’, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig,ook is zij bekend van de Bluebettes

In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst. Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen. In ‘Uit het hoofd’ vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren.

Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze put ook uit de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden), spit haar gedichtenbundels door en analyseert de beste, grappigste, mooiste en domste spreuken die dagelijks in haar Facebooktijdlijn voorbijkomen.

Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten. Voor taalliefhebbers, maar zeker ook voor iedereen die beweert ‘geen tekstmens’ te zijn.

zang en piano: Esther Groenenberg | gitaar en zang: Milo Groenhuijzen | bas en zang: Dirk Schreuders / Sebastiaan van Olst | drums en zang: Dave Menkehorst

www.koperen-kees.com 

www.esthergroenenberg.nl

Toegangsprijs vriend/cjp € 19,50 overigen € 21,50