Muziektheater

vrijdag

18

februari

Frans van Deursen

Motel Coyote

Nog niet zo lang geleden rijdt Frans van Deursen in zijn eentje in negen weken van Los Angeles naar Miami. Negen weken lang zoeft hij door woestijnen en scheert hij over bergpassen, from sea to shining sea. Met een auto vol muziek en de wind door het tanende haar. Hij hoort zandduinen zoemen en ziet Crystal Meth cookers koken. Hij voelt zich klein bij de Grand Canyon en groots in New Orleans. Hij zingt met de Navajo en jankt met de coyotes, komt één handshake away van Tom Waits en is meerdere malen getuige van de teloorgang van de beha. Zeventien staten, 12604 kilometer en pakweg veertig motels later staat hij aan de oostkust van Amerika en weet hij: “Het land dat ik liefheb is failliet, de American Dream is veranderd in een nachtmerrie en met een joker in het Witte Huis is er weinig kans op ontwaken”.

In Motel Coyote pakt Frans zijn koffer vol verhalen uit en leegt hij zijn rugzakje met liedteksten, die hij samen met Wouter Planteijdt en Al McLachlan, partners in diverse muzikale crimes, van noten heeft voorzien.

Frans van Deuren: verteller/zanger. Peer Wassenaar: bas. Wouter Planteijdt: gitaar. Al McLachlan: banjo, mandoline, dobro.

Motel Coyote: een must see voor iedereen die ineens denkt: ik moet er nodig eens tussenuit…

Een heerlijke middag met een verteller en muzikanten die hun sporen ruim verdiend hebben.

www.fransvandeursen.nl