Cabaret

vrijdag

7

april

Janneke de Bijl

Dit is het nou

Na haar succesvolle debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook, is Janneke hard toe aan het schrijven van nieuw materiaal. Ze kan eigenlijk niet zonder, want zodra ze om zich heen kijkt dient de absurditeit van de worstelende mens zich alweer aan.

Waar het precies over zal gaan, dat weet niemand nog. Maar dat het een zwartgallig en herkenbaar programma wordt, doorspekt met onderkoelde humor, lijkt onvermijdelijk.

Janneke studeerde af als filosoof, is lid van Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

De pers over Zonder zin kan het ook:

‘Dit is negativiteit waarvan je vrolijk word. Zelfverzekerd en levendig vertellend staat De Bijl op het toneel, ze vuurt haar grappen in hoog tempo op het publiek af’ (de Volkskrant).

‘Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen. Met zelfspot en engagement belicht Janneke de Bijl de kleinste ontmoetingen en gedachten’ (Parool).

‘Ze deed – en doet nog steeds – een beetje denken aan het jongere zusje van Jeroen van Merwijk of Hans Dorrestijn’ (NRC).

Zelden is een debuutprogramma met zoveel lof ontvangen. Een volle Theaterkerk was hiervan getuige. Zijn we allemaal weer nieuwsgierig naar dit nieuwe programma? Wij wel!

www.jannekedebijl.nl

www.theaterbureaudemannen.nl