Cabaret / try-out

zaterdag

22

oktober

Jasper van der Veen 

Niet gehinderd door enige kennis

Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen.
Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Jasper (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen. Dit voorjaar speelt hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.

“Als een vis in het water is Jasper van der Veen op het podium. Charismatisch en ontspannen houdt hij zijn publiek makkelijk geboeid.” (Theaterkrant)

“Zeldzaam podiumbeest” (Jury LCF)

We hebben Jasper eerder gezien in de Theaterkerk tijdens de finalistentournee van het LeidsCabaret Festival. We zijn benieuwd naar zijn tweede avondvullende programma.

www.dekeetbv.nl/artiesten/jasper-van-der-veen