Beste ticket koper van het evenement “Wadway 1000 jaar”,
Vanwege de aangescherpte regels rondom covid-19 zijn wij helaas genoodzaakt om ons
evenement “Wadway 1000 jaar” uit te stellen.
Wij willen dit mooie evenement verplaatsen naar juni 2021.
Uw reeds gekochte tickets blijven geldig.

Feestprogramma ter gelegenheid van “Wadway 1000 jaar”!

Wanneer het pittoreske, eigenzinnige Wadway echt ontstond weten we niet precies. Volgens de boeken moet het ca 1000 jaar geleden geweest zijn dat de eerste pioniers zeg maar ploeteraars hun schep in het veenmoeras zette om er vruchtbare grond van te maken.

Deze gebeurtenis willen we anno 2020 niet vergeten en zomaar voorbij laten gaan. Daarom is er een fantastisch feestprogramma in elkaar gezet en dat vindt plaats in het weekend van zaterdagmiddag 24 en zondagmiddag 25 oktober 2020.

Wat dacht u van een proeverij met streek producten en speciaal gebrouwen Wadwayer Millenium Bier; dit vindt plaats, hoe kan het ook anders, in het voorcafé van de Vriendschap:

In de grote zaal van de Vriendschap wordt er een kunstexpositie met schilderijen, beelden en foto’s van de vele kunstenaars die Wadway wonen. Daar zal ook een tentoonstelling zijn met historische vondsten uit de bodem van Wadway. Bij deze exposities zullen verhalen en anekdotes worden verteld.

In het inmiddels beroemde Theaterkerkje wordt een lezing gehouden door archeoloog Dieuwertje Duyn van het Westfries Archief, met voorafgaand een gedicht door Tom Wester over het schilderij wat zijn broer Ben heeft geschilderd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan.

Per locatie duurt het programma ca. dertig minuten, waarna u naar de volgende locatie wordt begeleid. Het totale programma duurt dus ruim 1,5 uur waarin u kort en bondig maar zeker met de nodige grappen en grollen door de historie en het nu van Wadway gaat onder het genot van een goed glas Wadwayer Millenium Bier.

Tickets voor dit geweldige programma kunt u reserveren via de site:

www.wadway1000jaar.jouwweb.nl

Alle locaties voldoen aan de regels van de RIVM en per locatie zijn er maximaal dertig bezoekers aanwezig.