Muziektheater

vrijdag

4

november

Nol Havens

Vanaf Hier

Muziek met verhalen.

Grappige verhalen, aangrijpende verhalen uit het leven van Nol gegrepen. 

‘Met het oude (VOF de Kunst) repertoire en het nieuwe repertoire een voorstelling maken, een overzicht van 40 jaar muziek maken en uitvoeren. Spelen voor kleine gezelschappen op fijne plekken. Ergens neerstrijken en verhalen vertellen. Deze keer niet met VOF de Kunst, Karin Bruers of Erik van Muiswinkel maar in m’n eentje met een gitaar, solo of een extra muzikant’.

‘Doe mij maar alles’, is het nieuwe solo-album van Nol Havens. “Een levensdagboek”, zoals Nol het omschrijft.

Vele goede recensies waren zijn deel.

Frits Spits / Taalstaat : Één van de hoogtepunten van het jaar!

Soundz: “Een monument van een Nederlandstalige plaat” 

Waar vorig jaar de wereld in één keer tot stilstand kwam en agenda’s leeggeveegd werden, ontstond er ruimte in het hoofd en hart van Nol. “Ineens had ik een zee van tijd en ik besloot die te gaan gebruiken om te schrijven. Ik wilde het deze keer alleen doen. Je eigen keuzes maken, zelf beslissingen nemen. Muziek maken die heel dicht bij me staat. Schrijven over dingen die mij bezighouden. Spannend, maar ik voelde tegelijkertijd de vrijheid.”

Al snel was er het lied ‘In mijn hoofd’. Dat zette Nol aan om door te schrijven. “Nu moest er ook een album komen. Elke ochtend zat ik om 9 uur in mijn thuisstudio en ging aan de slag. Schrijven. De hele dag. Als een ambacht. Bij mij begint een nummer altijd met de tekst; die bepaalt de richting voor de muziek. Het was een productieve tijd: 25 nummers zijn ontstaan.”

“Na die eerste fase nodigde ik andere muzikanten uit. Samenwerken zorgt voor verrassingen, voorkomt dat je in herhaling valt. Ik vroeg Stephanie Struijk, JW Roy en Tom Vanstiphout (Milow, Brian Ferry, Clouseau) tevens producer van mijn album. Nu is er het album.”

We zijn benieuwd naar de muzikale verhalen van Nol.

www.monkeyman.nl