Theaterconcert

zaterdag

13

november

Quatro Ventos

Fado Mundo

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in Fado mundo een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh… uit quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel. Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

Een verrassende selectie fadoversies van liedjes uit alle windstreken.

‘Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado. (…) Een geweldige band!’ (de Volkskrant)

Emanuel Pessanha, zang & gitaar. Pieter Klaassen, gitaren. Kristjan Martinsson, piano & accordeon. Lucien Matheeuwsen, contrabas.

Voor de vele fans die Quatro Ventos in de loop der jaren heeft opgebouwd een feest van herkenning. Laat u zich ook verrassen?

www.koperen-kees.com   

www.quatroventosmusic.com