Toneel

zaterdag

24

september

Tim Honnef

The Things I Never Told You

In het huis op de hoek van onze oude straat woonde een oude man. De dag voordat hij stierf vond ik een kartonnen doos met zijn meest waardevolle bezittingen op mijn deurmat. Boeken, Cd’s, cassettes, dvd’s en videobanden. Werk waar ik nog nooit van had gehoord gemaakt door mensen die voor mij onbekend waren. Ik wilde me erin verdiepen. Ik wilde er meer over leren. Maar dat bleek onmogelijk. Alles was onherleidbaar. Al het werk leek niet te bestaan….

 The Things I Never Told You is een voorstelling over halve waarheden en hele leugens, identiteit, obsessie, medicatie, angst en de dingen die je achterlaat. Een voorstelling voorgelezen door een acteur die belooft dat geen woord gelogen zal zijn. Hopelijk maakt belofte geen schuld….

Tim Honnef (Harlingen, 1990) is theatermaker, schrijver, presentator, organisator en dichter. Tim’s theatervoorstellingen kenmerken zich door een unieke mix van solotheater, interactie, poëzie en het gebruik van multimedia. In zijn voorstellingen wordt de grens van fictie, werkelijkheid en identiteit onderzocht en soms zelfs stiekem een beetje overschreden. Tim maakt graag gebruik van zijn alter ego Jonas Müller, al blijft Müller meestal achter de schermen.

Sinds 2014 gaat elke nieuwe voorstelling traditiegetrouw in première op het Edinburgh Festival Fringe, het grootste theaterzomerfestival ter wereld. Van 2015 tot 2017 speelde hij daar de eerste drie shows in zijn Jonas Müller reeks. Deze reeks werd door de internationale pers in Edinburgh omschreven als intrigerend, curieus en (experimenteel) meta-theater. Tim zelf wordt liever gewoon een poëtische plaaggeest genoemd.

The Things I Never Told You speelde Tim Honnef augustus 2019 in Assembly Rooms op het Edinburgh Fringe Festival in Schotland. Hij brengt nu de Nederlandstalige versie in de Theaterkerk. De voorstelling is een kleinschalige soloproductie met als hoofdthema’s identiteit, ziekte, angst, isolatie, communicatie en (zelf)acceptatie.

Het lijkt ons bijzonder om deze voorstelling te beleven in de Theaterkerk.

 www.timhonnef.nl