Cabaret

vrijdag 

16

april

Leids Cabaret Festival

Finalistentoer 2020

De Finalistentour van het Leids Cabaret Festival 2020 werd abrupt afgebroken. Door de Coronacrisis moesten de theaters dicht. Maar een finale als in 2020 heb je niet ieder jaar. We gunnen deze finalisten hun tournee en ons publiek een eerste kennismaking met deze nieuwe lichting cabaretiers.

Vandaar dat de Finalisten 2020 op tour gaan in 2021. Ga ze zien!

Wat de finalisten 2020 gemeen hebben, is dat ze ons op een hoogst originele manier aan het denken zetten over de menselijke verhoudingen. Hoe kijken wij aan tegen mensen met adhd en andere al dan niet vermeende aandoeningen? Waarom luisteren we niet meer naar elkaar? Of wat willen de anderen graag horen? De finalisten geven misschien geen definitief antwoord, ze laten over die thema’s wel een ander licht schijnen. Ze leren ons om het leven op een andere manier te benaderen, met veel humor, zelfspot en relativeringsvermogen. Minder navelstaarderij, meer openheid naar de anderen. Dat is het nieuwe engagement, millennial-stijl.

De winnaar van zowel de juryprijs, als de publieksprijs èn de studentenprijs van het 42ste

Leids Cabaret Festival is Lisa Ostermann.

Meer informatie over de finalisten, de juryrapporten en de aftermovie van de finale van het Leids Cabaret Festival 2020 kunt u zien op onze website.

Meer Info Finalistentour>>>