Muziektheater

zaterdag

28

januari

Nationaal Theaterweekend

Viktor Griffioen

The Man in Black

Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Natuurlijk allereerst door zijn platen grijs te draaien en zijn lyrics uit te spellen. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor veel verder. Hij reisde meermaals naar Amerika, sprak tientallen familie- en bandleden, ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation en deed schokkende ontdekkingen in de archieven van Dyess, Arkansas.

Cash is de schatkamer waarmee hij van die reizen terugkeerde. In 7 zelf geschreven songs probeert hij de ziel van Johnny Cash vangen. Of, zoals de maestro het zelf zo treffend verwoordde:

“NEVER LET THE TRUTH GET IN THE WAY OF A GOOD STORY” – J. Cash

In de zomer van 2021 stond de voorstelling in Theater Bellevue en in het Zuiderparktheater. Pers en publiek waren zeer enthousiast en de voorstelling verscheen in de eindejaars top 3 van recensent Nuno Blijboom op theaterkrant.nl Op de toneelschool is de liefde voor Cash echt tot bloei gekomen. Het idee om een voorstelling over hem te maken bestaat al zo’n 15 jaar in verschillende vormen, maar nu vond hij samen met eindregisseur Titus Tiel Groenestege de juiste vorm: één man, een gitaar en een goed verhaal, net als Johnny Cash zelf. Nu gaat de voorstelling het land in.

 “Op de muziek ben ik zo trots als een aap met zeven lullen,” aldus Viktor Griffioen. “De songs zijn soms wat theatraler of ruiger dan het werk van Cash, maar passen wel echt bij zijn muziekstijl.” Titus Tiel Groenestege: “We hopen dat het publiek in verwarring de zaal verlaat, over of ze nu het verhaal en de muziek van Johnny Cash of van Viktor Griffioen hebben gehoord. En dat ze daarna thuis nog een plaat van Cash opzetten.”

Toegangsprijs beide avonden € 10, -.