Toneel

zaterdag

31

oktober

Nhung Dam

3 miljoen voetstappen naar Sicilië

Koos Terpstra en Nhung Dam hebben de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zouden ze op Sicilië aangekomen zijn, zonder ook maar ooit

Amsterdam te hebben verlaten. Zoals Confucius zegt: “De weg zelf is je bestemming.” In deze wandelreis liepen ze naar Keulen, langs Liechtenstein, staken ze de Italiaanse grens over richting Como.

‘Onderweg worden we soms andere mensen. We moeten ons opnieuw voorstellen aan onszelf. Alles kan, alles mag, op deze reis. We komen overal en ondertussen wordt de rugzak leger of zwaarder’. De wil is er, de liefde is er. Want je kunt voor alles bang zijn. Bang om afgewezen te worden. Bang om alleen te sterven. Bang er niet bij te horen. Bang je huis te verliezen. Bang om opnieuw te beginnen. Maar dat gaan we niet doen. Wees niet bang. Niet meer in de schaduw staan of je verstoppen. Op zoek naar het geluk. Een voorstelling om je in onder te dompelen.

Op Oerol hebben ze samen een aantal prachtige en hoopgevende voorstellingen gemaakt. Over het leven. De onmacht. En de schoonheid. Een ode aan de fantasie. Daar gaan ze graag mee door.

Nhung: ‘Vandaag in Como, Italië, aangekomen. Vrijheid vind ik in mijn hoofd. Sinds 18 maart loop ik elke dag, 7 dagen per week, weer of geen weer, zo’n 20 km per dag rondom Amsterdam. Geen dag uitgezonderd. Na 49 dagen, met inmiddels 980 kilometer op de teller, ben ik door Keulen gegaan, heb ik Zwitserland doorgestoken, Liechtenstein gezien en stak ik vandaag de Italiaanse grens over naar Como’.

Dit zou de openingsvoorstelling worden op Oerol. Koos Terpstra en Nhung Dam hebben de voorstelling bewerkt naar de zaal en nu kunnen wij er in Wadway van genieten!

www.nhungdam.com 

www.impactentertainment.nl

.