Cabaret/try-out

zaterdag

8

oktober

Thjum Arts 

Tijdloos Genot

Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

In 2020 stond hij in de finale van het BNNVARA LeidsCabaret Festival. De jury zei over zijn show: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van zijn school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop

Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdam Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het LeidsCabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

Ons publiek heeft van hem kunnen genieten tijdens de finalistentournee van Cameretten en we zijn dan ook benieuwd naar zijn avondvullende programma.

www.thjum.nl